PORTRETT | DESIGN

KMD Mona 3

Bergen har fått seg et nytt spennende fakultet hvor kunst, musikk og design lever under ett og samme tak (KMD). Vi tok en prat med Instituttleder for design, Mona Larsen. Hun har sin yrkesbakgrunn som klesdesigner, både som leder for designfirma, selvstendig næringsdrivende og i stillinger innenfor  motefirma og designbyrå i inn og utland. Larsen er godt fornøyd med nybygget på Møllendal som er tegnet av SNØHETTA og som har hatt som hovedmål å knytte institusjonen både mentalt og fysisk til dagens bysentrum.

KMD Mona 2Larsen har lang erfaring fra undervisning og ledelse ved videregående skolen innenfor tekstil/design/studiespesialiserende med formgivning og flere års undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har vært dekan ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen siden mars 2012. Vi møtte henne i spennende omgivelser i det nye bygget hvor studenter utfolder seg med innovative prosjekter hver dag. Om designutdanningen sier Larsen dette: » Designutdanningen skal være nyskapende, grenseoverskridende og eksperimentell».

KMD Mona 12

«Fremtidens designere er i stand til å utvikle både designobjekter, metoder og kan være aktiv i enhver forretningsutvikling» – Mona Larsen –

Legg merke til omgivelsene Larsen er fotografert i som viser er et tverrfaglig kurs, «Behind the curtain», ledet av professor Mette IÒrange fra Institutt for design og  Professor Hilde Hauan fra Institutt for Kunst. Det er student Kristine A. Røed som står bak papirflatene og studentene Ayla H. Gursoy og Marte Andersen som står bak de mellomhengende tekstilflatene. Alle fra avdeling for design.

KMD 2

Tomten ligger i bydelen Møllendal med Store Lungårdsvann som midtpunkt.

KMD5

Det nye bygget til KMD er tegnet av det internasjonale renommerte arkitektkontoret Snøhetta. Bygget skal være en generator i den pågående utviklingen i den nye bydelen.

Les hele portrettintervjuet og se alle bildene i vår ferske juleutgave her: https://issuu.com/hildemork78/docs/tendens_jul2017

Foto av bygget: ©Hufton+Crow

Foto av Mona Larsen: Tove Lise Mossestad

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s