KUNST + NATUR

Han debuterte som bildekunstner i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noe.

Som bildekunstnar arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør. Lørdag 1. juli var det duket for utstillingsåpning i Galleri Guddal med kunstneren selv tilstede.

Magne F 1

Omgitt av vakker natur i Guddal var det ikke vanskelig å forstå at kunstner Magne Furuholmen hygget  seg ekstra under sin egen utstillingsåpning. Han viste stor begeistring for Folkelokk fra Ullensvang – musikertrioen som  fikk æren av å åpne hele seansen.

Selve Guddalstunet er tildelt Olavsrosa (kvalitetsmerke til Norsk Kulturarv). Gården har en spennende historie og er første gang nevnt i Snorre.

Magne F 3

Utstillingen varer  frem til 20. august. Magne Furuholmen viser maleri, grafikk og skulpturer.

Magne og Gøril

Både gallerist Gøril Guddal og kunstneren selv hygget seg under åpningen. Været var upåklagelig, antall gjester like så. Det var rett og slett en åpningsfest hvor både gjester, kunstneren selv og utstillingsmamma Gøril var svært godt fornøyde. At vi har med en verdensstjerne å gjøre blir nesten glemt når Furuholmen ankommer utstillingen for å snakke om dynamikken mellom kunsten og naturen. Kunst har blitt minst like viktig for Furuholmen som det musikk har vært i en årrekke.

Natur Guddal

Kunstneren Magne Furuholmen roste Galleri Guddal for å være en av de fremste også sett i internasjonal sammenheng. Han la heller ikke skjul på sin forelskelse i selve Guddalstunet med historiske bygninger omringet av dramatiske fjell og vakker natur.

Les mer om galleriet og kunstutstillingen her: https://galleriguddal.no/

Foto: Trude Vaaga

Følg oss for daglige oppdateringer

TENDENS | Din lokale interiørguide

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s