PORTRETT | Lilli-Anne Alver

Arven er Norges eldste og Bergens siste store sølvvareverksted. Ved å bevare og løfte frem Arven gjennom visningssenteret i Sandbrogaten 11 er målet at nye generasjoner kan gjøre seg kjent med denne rike historien og å se nye produkter bli til. Her er både verksted og butikk på et og samme sted. Vi tok en prat med en av eierne, Lilli-Anne Alver.

Arven Hilde 20

Arven er et verksted med tradisjoner. Selskapet ble etablert i 1868. Nå gleder Lilli-Anne seg over en spennende fremtid med Arven.

Arven 11

«Jeg prøver å få tid til å ha gode samtaler med de ansatte. Jeg lar meg lett begeistre av arbeidet de gjør, og sammen finner vi flyten». Lilli – Anne Alver / Produkt og markedssjef.

Arven 7

«Vi viser og forteller om prosessen til alle som kommer og vil høre. Her er det nemlig ikke bare salg som er i fokus, men opplevelsen».

Arven sko lilli anne

En pust i bakken | Lillie – Anne nyter det flotte visningssenteret i Sandbrogaten midt i Bergen sentrum.

Arven 3 lilli anne

«Arven betyr veldig mye for meg. I dette prosjektet må jeg tenke mye med hjertet. Jeg føler at det ligger et stort ansvar på mine skuldre, og jeg jobber målrettet for å videreføre produktene og håndverket, samtidig som det krever mye nytenking».

«Jeg starter dagen med kaffe på pulten og en klar plan for hva som skal gjøres akkurat den dagen. Og så etter en times tid er normalt prioriteringene fullstendig endret. Det er både frustrerende og morsomt»

Arven Hilde 11

«Det er fantastisk å kunne vise frem dagens arbeid gjennom glassfasadene, noe som tidligere har vært helt umulig. Jeg ønsker også at de besøkende skal føle at de tar del i arbeidet som skal utføres. Leverer du inn en ring til reparasjon, får du snakke direkte med gullsmeden som skal gjøre jobben om du ønsker det».

Arven Lilli Anne 14

Les hele saken om Lilli-Anne og Arven i det rykende ferske nettmagasinet oppe til høyre.

Foto: Tove Lise Mossestad.

Følg oss for daglige oppdateringer.

TENDENS | Din lokale interiørguide

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s