JULEMIDDAG MED JULIAN.

Julian middag

Julesaken om musiker Julian Berntzen fra 2014 må definitivt frem igjen:) Vi digget å få være på sommerhytten til hans foreldre og få servert verdens beste julemat. Vi deler gjerne oppskriften på denne fantastiske retten med deg:

ANDEBRYST OG PORTVIN:

Andebrystene rutes i skinnet, gni salt og pepper inn. Bruk en blanding av godt smør og olje og legg brystene med skinnsiden ned i en varm panne. La dem steke til de er gylden brune, og snu dem etter noen minutter når skinnet har fått fin stekeskorpe. Når brystene buer legges de over i en ildfast form. Oppskåret sopp og eplebåter legges i formen. Stek på god varme (225 gr) til svoren på brystene bobler.

TILBEHØR: Poteter + løk, pære og tranebær.  Kok sjalottløk i portvin og ha tørkede tranebær i pannen etter hvert og til slutt noen skiver fra en pære.  La det stå og putre i ca 20 min.  Tranebærene eser ut og pæren blir rød og delikat.

FINESS: Det er viktig å la andebrystene hvile i noen minutter. Skjær ca 1/2 cm tykke skiver og legg på en seng av ovnstekte epler og sopp. Dander med portvinsløken og gjerne noen friske urter.

VELBEKOMME!

Julian

«Matlaging er rekreasjon og adspredelse for meg, nærmest meditativt»

På hytta til Julians foreldre finner han inspirasjon ved grytene og i naturen. Julian har alltid gått sine egne musikalske veier og er svært tro mot sitt musikalske konsept og sine ideer. Musikeren har aldri vært drevet av et ønske om berømmelse. Tvert imot ble det viktig for han å skape sitt eget musikalske univers, både for å takle prestasjonspress og sjenanse. De siste årene har han jobbet med musikk for teater og de fleste kjenner nok til suksessen fra Hellemyrsfolket på DNS, der han komponerte all musikk.

Julian stue kunst

Hyttelivet på Askøy innbyr til trivsel og inspirasjon. Hytten er preget av foreldrenes estetiske sans og deres bakgrunn som grafiske formgivere. På veggene henger bl a kunst av Julians far, Lasse Berntzen.

For flere inspirasjonssaker se gjerne vår lekre juleutgave oppe til høyre:)

Foto: Tove Lise Mossestad

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s