INTERVJU: DUO SØLVBERG/HAVELAND

Kreative, fagtunge og uredde kompetansepersoner har en egenskap vi i TENDENS verdsetter stort. TENDENS vil utvikle, utforske, utfordre og ta pulsen på tendenser i samfunnet. Vi er derfor glad for samarbeidet med duostylistene Sølvberg/Haveland og deres måte å reflektere og arbeide på (se deres sak «Prosjekt Metaller» side 18-25 i magasinet). De utvikler prosjekter basert på fagtyngde, nysgjerrighet og lekenhet. Resultatet blir særegent, men trenger ikke være fri for debatter og reaksjoner. Og det er viktig, synes vi, fordi det styrker oss i måten å tenke på og utvikle inspirerende og gode saker. Alle foto i denne reportasje: Nina Ruud.

TENDENS-METALLISK3

Hvem er Duo Sølvberg/Haveland?
Vi er en duo som fant hverandre for 1 år siden, det var fyrverkeri og stjerneskudd ved første workshop. Tankene våre arbeider på samme planet, en planet som er ganske så rar. Vi har akkurat de samme sære spesielle ideene. Å fullføre hverandres tanker på sms er sprøtt! Det skjer ofte at vi har tenkt akkurat det samme….da blir det nesten litt magisk og skummelt, men samtidig bare helt rett. Vårt lille konsept er regelrett ganske enkelt. Vær vågal, lek med det ukjente, jobb hardt, ha det gøy.

I første utgave av TENDENS har dere utviklet «Prosjekt Metaller». Hva handler dette om?
Det er en supertrend ute i verden nå å bruke elementer fra det periodiske system i innredningen. Vi ønsket å vise hvordan man bruke metaller i interiøret.  Du kan for eksempel ha takrenner i kobber.

Hva tenker dere om TENDENS?
Magasinet Tendens trengs! Noen må samle trådene og gi folk matnyttige  tips og ideer. Samt skape debatt om de tendensene som finnes I samfunnet.

Hvilke av bildene i «Prosjekt Metaller» er deres favoritt?
Per Olav: Uten tvil fremside bilde med DIY sølvtassels. Supertfint bilde stor Tassels er en kjempegod ide.
Siw: Uten tvil modellen som står barbent med tyllskjørt på et kaldt industrigulv, samtidig som hun har en kobberlampe på hodet. Her var fargene utrolig viktig, skjørtet/tyllet skulle ha akkurat den nyansen som hudfargen, og siluetten skulle smelte sammen. Håret skulle ha en anelse kobberskinn, slik at lampen kom godt fram. Vinduene og det industrielle lyse rommet, er fantastiske kontraster til hudfarge/kobber. Hvis dere ser nøye etter, så er leppene fylt med hudfargede paljetter.

Et bilde i «Prosjekt Metaller» ble sensurert like før utgivelse (se bildet under), da deler av redaksjonen mente det kunne være støtende og mistolkes (misbrukes) og at det ville være for dristig å gi det ut i magasinets breie distribusjonskanal som er Bergens Tidende. Dette betyr ikke at bildet ble ansett som  betydningsløst av den grunn – tvert imot.  Vi vil gjerne vite litt mer om tanken bak bildet.
Tanken bak bildet var å formidle et sterkt rått uttrykk, med et bakomliggende budskap, som kanskje fikk leserne til å stoppe litt opp. Uttrykket skulle assosiere til det å være slave av tendenser, som igjen linkes opp mot bladets navn, som er TENDENS. Å bevege seg inn i et INTERIØR ormebol, er skremmende og spennede, vi tok en råsjangse og visste det kom til å bli reaksjoner. Men blir vi alle fanget av tendenser? Hvordan oppstår trendslaven? Er du en slave, og hvem skjuler seg egentlig bak slaven. Kanskje blir vi ofte kollektiv blendet av et spesielt produkt fordi alle andre har det.

TENDENS-METALLISK2

Hvordan ser en arbeidsprosess ut for dere?, vi aner at bak «Prosjekt Metaller» ligger det mange prosesser og arbeidstimer.
Vår arbeidsprosess begynner alltid med et tema enten det er farger-materialer-sesong-tendenser ol.
For oss er det viktig å ha en plattform der all inspirasjon til en prossessen bindes sammen, denne plattformen har vi funnet, og det fungerer fantastisk for oss. Vi bruker lang tid på å finne inspirasjon, gjerne uker, det er en kreativ reise som virkelig er spennende. I denne fasen har vi også gjort oss opp en mening om hvor location skal være også, viktigheten av riktig location kan ikke undervurderes.
Deretter siler vi, det er en tøff prosess, alle ideer på bordet, vi skal til slutt sitte igjen med et konsept til ca. 6-8 bilder og alt skal fungere sammen. Her er vi ganske bestemt på hva som fungerer, og hva som vil få konseptet til å utfordre eller overraske eventuelle kunder eller lesere i dette tilfellet.
I denne fasen er det viktig å holde hodet kaldt, alt må huskes på, slik at vi ikke sitter igjen med 6-8 bilder med akkurat samme formatet.
Når prosessen er kommet så langt lager vi skisser/tegninger og moodboards på  hvordan bildet/fotoet skal komponeres, da får vi og fotografen en felles forståelse for hvordan uttrykket skal være. Dette er en viktig jobb, som gjør at når vi jobber mye lettere sammen på settet med fotograf og eventuelt modeller. Å vente på ferdig resultat er superspennende vi vet akkurat hva vi vil ha.

TENDENS er begeistret over duo stylistene og gleder seg til videre samarbeid og nye prosjekter. Håper dere lesere begeistres også, kanskje blir litt nysgjerrig, eller provosert? Det er tanken at man skal reflektere, debattere og vokse. Ønsker dere en fin dag der ute.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s