GODT PÅ FJØLEN

Denne sommeren må du ta deg tid til å smake deg gjennom noen av de gode pølsene til Solheim Kjøtt. Grillsesongen er i gang, og det er nettopp på grillen pølsesmaken når nye høyder. Prøv du også.TENDENS-MAT4

Lambada, Andouilleer og Kranier. Eksotiske navn på grillpølser som trives godt i en vestlandsk hage eller på piknik. Ketchupen fra Oliviers er rik på smak, og blander du den med litt rømme har du to sauser på et øyeblikk. Ikke bland mer enn tre-fire pølsetyper om gangen, da blir det vanskelig å skille de ulike smakene. Melon og salat passer fint som siderett og gir friskhet til de godt krydrede pølsene.

TRE PÅ RAD MED PASTA
TENDENS-MAT3 Sommermat kan gjøres god, næringsrik og raskt uten at det trenger å smake mindre av den grunn. Det ble en stor smaksopplevelse da Oliviers sin pasta skulle testes ut med ulike sauser og tilbehør. Alle oppskriftene er til en familie på fem.

ØVERST
Pasta med hot arrabiatasaus og kveiteboller, toppet med tomatsalsa. Kveiteboller var et testprosjekt for noen uker siden, det hadde jeg aldri laget før. En halvkilo skulle altså bli til fiskekaker. Gode ble de, mye bedre enn andre fiskekaker jeg har smakt. Mye god mat blir til på denne måten i mitt kjøkken.

0,5 kilo kveitefilet
2 egg
1 ss maizenamel
Litt frisk koriander
Litt presset lime
Salt og pepper

Kjør fisken i en blender til den er en jevn farse og ha alt i en bakebolle. Finhakk koriander og ha resten av ingrediensene i bollen og rør godt. La farsen stå og fastne i 10-15 minutter før du steker små fiskekaker i stekepanne på middels varme. Stek dem gjerne i hjemmelaget urtesmør om du har det.

Tomatsalsa
Kutt opp cherrytomater og ha på litt akasiahonning og presset lime. Bruk det som topping over pasta-retten.

Kok pasta nesten ferdig og hell av vannet. Ha pastaen tilbake i kasserollen sammen med sausen og la det trekke på svak varme i 3-5 minutter. Fordel pastaen i skåler, del kveitekakene i to og legg dem oppå pastaen før du topper det hele med tomatsalsaen

MIDTEN
Pasta med vegetarsaus og Stangekylling
Fem bryst av Stangekylling med skinn
Litt presset sitron
Olivenolje
Salt og pepper

Kyllingbrystene legger du i en ildfast form og har på litt sitron og olivenolje. Stek dem på 175 g midt i ovnen i 15-20 minutter. Salt og pepper etter ønske. Kutt brystene i fine skiver og legg oppå pastaen. Pynt med litt urter eller salat.

Pasta anrettes som i oppskriften over, men denne gang-en med vegetarsausen all Arrabbiata fra Oliviers. Skikkelig hot saus på glass er ikke hverdags, men denne satt!

NEDERST
Pasta med pesto og kjøttboller med feta og basilikum
0,5 kg kjøttdeig
100 g fetaost
2 egg
2 ss rød pesto fra Oliviers
Salt og pepper

Pasta anrettes som i oppskriften øverst, men denne gangen sammen med 6 ss grønn pesto og litt oliven-olje. God pesto får du hos Colonialen, Oliviers og Kanel for å nevne noen, eller du kan lage den selv. Lag da en stor porsjon og ha på tette syltetøyglass. Ha litt ekstra olivenolje på toppen av pestoen før du tar på lokket. Da holder den seg lengre i kjøleskapet.

TENDENS-MAT

Er du nysgjerrig på vegetarmat, bør du teste ut den nye pastasausen til Oliviers der kjøtt er erstattet med peanøtter. Kok pasta, sil av vannet, bland inn sausen og la det trekke noen minutter uten varme under lokk. Ha pastaen i en stor skål og fyll opp med hakket løk, søte tomater og raspet parmesan.

KAKEFJØL
TENDENS-MAT2
Brownies fra Godt Brød trenger du ikke prøve å bake. Jeg vil påstå at det er umulig å kopiere denne favoritten. Enklere er det også å kjøpe den ferdig.

HJEMMELAGET PANNACOTTA MED BRINGEBÆR
10 dl kremfløte
2 vaniljestenger
1-2 dl sukker
6 plater gelatin

Varm opp fløten og sukkeret sammen med vanilje-stang og la det trekke i 5-10 minutter. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og rør den i fløten. Vannet skal ikke være med. Fordel røren i 10 små glass og sett kjølig i 6-8 timer. Pannacotta kan du gjerne lage en dag eller to før servering.

PEANØTTKAKE FRA URDIHUSET
Marengsbunn:
6 eggehviter
500 g sukker
350 g peanøtter (en stor pose)
en pakke ritzkjeks

Glasur:
100 g smør
100 g melis
250 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer

Begynn med å lage marengsbunnen.
6 eggehviter og 500 g sukker piskes helt stivt og seigt.
Knus 350 g peanøtter (en stor pose) og en pakke ritzkjeks (jeg pleier å ta det i foodprosessoren og knuse det hver for seg). Peanøttene vil jeg ha i litt ujevne biter, slik at det blir litt å tygge på. Dette vendes forsiktig inn i marengsblandingen.

Denne blandingen stekes i stor rundform eller en liten langpanne kledt med smurt bakepapir ca 30-35 min på 175 grader, nederst i ovnen.

Vent til kaken er helt kald før du glaserer:
100 g smør, 100 g melis og 250 g lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn 6 eggeplommer til slutt. Dette helles over kaken. Settes kaldt før servering.

Kaken er kjempefin å fryse i mindre stykker.
Varer i ca. en uke i kjøleskap med litt plast over.

TIPS! Jeg dobler denne oppskriften og bruker vanlig langpanne. Kaken er veldig god med vaniljeis og bær til.

Flere gode oppskrifter finner du i magasinet TENDENS på side 10-17 i MAT + TRENINGs delen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s