INTERVJU: JEANETTE LUNDE + BY FRYD

Hjemme hos Jeanette Lunde i Skien finnes bøttevis med smil og glede. En dame med raust hjerte og sans for hverdagsmagi er beskrivende ord slik vi kjenner henne. Som grafisk designer for TENDENS har hun et enormt ansvar for både tekniske, praktiske og estetiske detaljer. Et helt magasin skal settes sammen og fungere for deg som leser det. Vi roper 3 x hurra for Jeanette og er ydmyk, stolt og imponert over det grafiske uttrykket hun har skapt for TENDENS. Og dette er jo bare starten……. Vi gleder oss til å fortsette dette samarbeidet slik at vi kan skape inspirasjon og estetiske pusterom til deg der ute. La oss aller først vise deg Jeanettes hjemmebane.

BYFRYD + TENDENS
Gratulerer med design av vårt nye magasin TENDENS! Hvordan har jobben vært?
Tusen takk! Å jobbe med TENDENS har vært en intens glede. Å sette et magasin er krevende både med innhold og rent tidsmessig, men med den kreative friheten og så positive folk å samarbeide med har det vært en givende og spennende reise som jeg gleder meg til å fortsette på.

Hvilke ledetråder jobber du ut fra med tanke på uttrykk og utforming?
Først og fremst er det å lytte til kunden og å bruke intuisjonen. Deretter bruker jeg mye tid på å hente inn inspirasjon, hvor hen jeg måtte finne det.Jeg lager ofte moodboards med bilder, fonter og uttrykk som jeg synes passer til briefen jeg har mottatt.

Hvilke forhold har du til Design + Mat // Mat + Trening?
Som person har jeg alltid lett etter det som er vakkert. Jeg liker ærlige uttrykk, både i design og interiør. Stilrent og personlig. Og så er jeg glad i mat, god mat og vakker mat. Trening har jeg litt mer avslappet forhold til, men er glad å gå ut i naturen eller ordne i hagen.

Du har et eget studio, en restaurert låve, hjemme i hagen. For en drøm, vil vi anta!
Hva er tanken bak dette stedet?
Studio BY FRYD er en etterlengtet drøm. Mitt eget fristed. Det har vært en lang prosess og tanken om rommet har endret seg, men stikkordet «livskvalitet» har fulgt oss hele tiden. Studio er laget som en stor leilighet og vi har mulighet til å ta i mot gjester som kan få sitt eget lille sted mens de er på besøk. Her vil jeg skape, noen ganger alene, noen ganger sammen med Hilde Mork. Holde kreative kurs for de som måtte ønske å delta. Min største drøm, stå å svinge penselen over lerrete. I timesvis.
Ønsker du å se glimt fra studio kan du følge BY FRYD på Instagram, vi er ikke helt ferdig ennå men viser oppussingsprosessen.

I magasinet har du også en rolle som stylist (se side 28-30). Sammen med dyktige Hilde Mork har du visjoner og drømmer. Fortell!
Hilde og jeg bor i samme by,inflyttere begge to. Vi møttes via bloggene og kjente at det var godt å være sammen. For meg er det fantastisk å ha en å dele kreative tanker og ideer med, plutselig ble verden mye større. Så nå gjør vi interiørsaker og andre sprell sammen. I tillegg holder vi på med hemmelig sak, noe som vi gleder oss veldig over. Kreativ lykke!

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?
Hjemmet vårt er lyst, luftig og personlig. Jeg føler at det er oss, Geir og meg. Jeg kjøper sjeldent noe nytt, men tar hjem det som treffer hjertet mitt. Og det beste av alt er hvis jeg klarer å lage det selv. I studio har det vært litt annerledes siden alt blir nytt, men her har jeg også tenkt gjenbruk. Brukte ting har en sjel og historie som fasinerer meg.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
Jeg sover til 7:00. Dusjer og kler på barn og meg selv, for så å tusle sammen med Alma på 4 år til barnehagen. Barnehagen er i nabobygget. Ren luksus. Hjemme igjen og spiser frokost, for så å ta turen over tunet og inn i studio. Er jeg heldig får jeg besøk av Hilde, ellers sitter jeg alene. Hører på deilig musikk, svarer på mail, jobber og spiser lunsj. Dagene mine er ganske varierte med tanke på hva slags oppdrag jeg har. Jeg liker å jobbe praktisk, og DIY- og stylingoppdragene er gode avbrekk fra Mac-en. Geir er en super hjelper og handyman og vi jobber godt sammen som et team. Rundt klokken ett kommer Mathea hjem fra skolen og vi har en pause sammen, så fortsetter jobben til runt tre. Jeg sjekker kjøleskapet om vi har middag i hus for så å hente Alma. Det å jobbe hjemme i fra har vært et viktig valg for meg og jeg føler meg priviligert til å ha så mye tid sammen med ungene. Og så må jeg innrømme at det blir litt kveldsjobbing, etter at jentene har lagt seg.

SIGNATUR

Reklamer

2 kommentarer om “INTERVJU: JEANETTE LUNDE + BY FRYD

  1. Tilbaketråkk: Lunde & Mork | Hilde Mork

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s